Okunskapen lyser igenom!

Läste en blogg från en miljöpartist  och det är bara konstatera hur okunskapen lyser igenom. I bloggen kan man läsa att åkerierna går igenom en ”golden era”. Det uttalandet visar på en total okunskap om hur tufft det är i åkeribranschen. Det är också ett hån mot alla åkerier som kämpar för sin överlevnad. Sen nämns det att allt ska styras över på tågtrafik och det visar också på en okunskap om hur kartan ser ut i Norrland. Lastbilar är ett måste för att Norrland ska överleva och våra basnäringar som skogs och gruvnäringen och utan lastbilar skulle transporterna inte fungera.

Många företag i Norrland kommer också att drabbas hårt och Norrmejerier är ett av företagen. Lantbrukets affärstidning har också räknat ut vad det kommer att innebära för Norrmejerier om kilometerskatten genomförs. Det kommer att innebära en kostnadsökning med hela 22,5 miljoner för Norrmejerier. Med tanke på den tuffa konkurrensen inom mejeribranschen så är det ett hårt slag och i slutändan kommer det också att drabba länets bönder.

Sen skulle skatten heller inte ge något tillbaka till Norrland. De miljarderna som staten skulle få tillbaka i nettointäkter per år, ska investeras i järnvägar i södra Sverige. Våra klimatmål är viktiga, men att införa straffskatter som kilometerskatt och höja bensinpriset för oss i Norrland känns inte rätt. Det finns också argument som säger att avgiften skulle, ge mera jämlika villkor för den Svenska åkerinäringen gentemot utländska företag, men det köper jag inte. 80 % av alla godstransporter sker redan idag via ett svenskt åkeri

Här kommer en länk till en bra debattartikel i svenskt näringsliv

http://www.svensktnaringsliv.se/regioner/skelleftea/kilometerskatten-riskerar-sla-ut-produktion-i-norr_654485.html?utm_source=Facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=ipa

När det gäller bensinskatten så kommer det att påverka den grupp i samhället som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil. Alltså de som bor på landsbygden. I Norrland har vi av naturliga skäl, inte heller tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät. Än en gång lyser okunskapen igenom om hur verkligheten ser ut.

Det är bara att konstatera att miljöpartiet har en politik som är norrlandsfientlig och medborgarna är inte så dumma att man förstår det. Bloggen från miljöpartisten visar också en total okunskap på verkligheten och det är bara hoppas att många har läst den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.