Bra att det öppnas upp!

Jag tycker det är bra att Liberalerna öppnar upp för ett samarbete över blockgränserna. Tanken med utspelet är att sverigedemokraterna och vänsterpartiet ska hållas utanför de politiskt inflytandet. Som norrlänning så skulle jag också vilja hålla miljöpartiet utanför det politiska inflytandet. Det med tanke på att de vill införa högre skatter på allt som rör sig och det kommer att drabba Norrland hårt. Sen har också mp visat att man inte är mogen att sitta i regeringen. Självklart är en alliansregering det bästa alternativet, men som läget ser ut, så kommer nog SD, att vara vågmästare efter nästa val. Då är det bra om det finns alternativa för samarbete.

 

En kommentar

  1. Jonas E

    Jo jag tror av två anledningar att vi måste bryta upp blockpolitiken mer !.
    – Första anledningen är att det skapar vågmästarpartier som får alldeles för stor makt i förhållande till sitt lilla mandat !.
    – Andra anledningen är att det föder missnöjespartier såsom SD, då det ger ett intryck av att alla partier är precis likadana – Sjuklövern brukar SD:are själva kalla det !.

    Även om jag röstat på denna regering ( – mest beroende på Alliansens framfart med sjuka och trygghetssystemen i övrigt + den fullständigt ologiska privatiseringsivern ), så är jag inte nöjd med att MP sitter i regering – dom är enligt min erfarenhet en bunt landsbygdsromantiker som mest bor i städer, så dom har ingen aning om hur det egentligen är att leva utanför städerna – och agerar därefter som vi märker här i Norrland !.

    Tyvärr så är det ju just blockpolitiken som givit MP möjligheten till att sitta i regering – för S skulle gärna samarbetat med andra har dom ju sagt – men ingen annan ville ju då ….förutom V !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.