Rädslan växer!

Nu har frågan om nedskärningar i LSS diskuterats i riksdagen. I debatten fortsatte Stefan Löfven att försvara åtstramningen inom personlig assistans. Stefan Löfven angrep också andra partier och sa att de var populistiska. När det gäller den här frågan så handlar det inte om populism, utan det handlar om en rättighet. Löfven nämnde också att mycket pengar går till jurister och där blottade han en stor okunskap i ämnet. Pengarna till juristerna beror på att många som får avslag av försäkringskassan, på det man har rätt till. Då måste man överklaga till domstol och då behöver man hjälp av jurister. Vi kommer nog tyvärr också att få se en ökning av överklagningar och det på grund av  regeringens direktiv till försäkringskassan.

Nu måste det här få ett stopp och jag märker också hur rädslan växer för att få indragen hjälp, bland personer med funktionsnedsättning. Det enda glädjande i den här frågan, är att det finns ett så oerhört stöd hos många politiker att det här måste få ett stopp. Nu får vi hoppas att det blir slut på dessa nedskärningar och jag är också oerhört glad att Liberalerna vill göra en jättesatsning på LSS.

En kommentar

  1. Jonas E

    Det är ju ändock prejudicerande domar som ligger bakom dessa hårdare bedömningar – det är alltså dessa domar är det som ligger bakom och inte regeringen !.

    Den senaste domen från 2015 säger följande :
    ”När det gäller tillämpningsområdet för insatsen personlig assistans har det, som ovan framgått, betonats i lagens förarbeten att det är fråga om hjälp eller stöd av mycket privat karaktär och att insatsen ska vara förbehållen situationer krävande eller på annat sätt komplicerad natur, i regel av mycket personligt slag. Det torde således inte vara alla praktiska hjälpbehov med t.ex. påklädning eller måltider som har avsetts.”

    Men dock så grundar sig domen på en prejudikat från 2009 som säger samma sak – då var det ju Alliansen som styrde och inte agerade – var fanns kritiken då ?.

    Regeringens direktiv om att se över kostnader har egentligen inget att göra med FK:s hårdare linje i nuläget, då den hårdare linjen helt grundar sig på Prejudikaten !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.