Ett stort misslyckande av (S)

Som läget ser ut nu, så kommer Umeå kommuns budget att justeras innan nyår. Om så sker så är det ytterligare ett bevis, på att Socialdemokraterna har tappat kontrollen över ekonomin i Umeå. Regeringens politik är den stora anledningen till att vi måste göra om budgeten. Dels har skatteprognosen försämrats och samtidigt så sänker också regeringen den statliga ersättningen för ensamkommande barn och unga. Totalt rör det sig om 140 miljoner kronor..

Man får inte heller glömma, att vi sen tidigare har en dålig ekonomi i Umeå. Umeå kommuns låneskuld är snart uppe i 2 miljarder. Det ska nämnas att låneskulden 2009 var 0 kr. När det gäller Umeå kommun så har vi också en högre kostnadsnivå i flera verksamheter jämfört med andra jämförbara kommuner. Vi tar även ut två kronor mer i skatt än jämförbara kommuner.

Sen går det inte heller att bara skylla på regeringen. Socialdemokraterna och Miljöpartiet i Umeå har under de sista tre åren, också visat att man inte har kontroll över kommunens ekonomi.

 

En kommentar

  1. Basic Rules

    Bra formulerat, kort, koncist och korrekt !
    Någon klok ledande sosse bör väl ändå finnas, som är beredd omgående låta stadsdirektören få i uppdrag titta på jämförbara kommuners verksamhet och organisation.
    Det medvetna vanstyret måste stoppas och det kommer att svida, men det är ansvarsfulla politikers uppgift.
    ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket” – sagt av gamle sossen Gustaf Möller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.