Som vanligt försöker Hans skämta bort det allvarliga läget!

Läser Hans Lindbergs blogg och ser att han angriper mig och Anders Ågren för våra synpunkter på kommunens ekonomi. Som vanligt försöker Hans skämta bort hela situationen. Med tanke på det han skriver i sin blogg, visar det att han inte verkar ha koll på läget. Som vanligt är det också regeringens fel, fast nu är det inte den nuvarande utan den förra.

Precis som jag skrev i min blogg tidigare, så är Umeå kommuns låneskuld snart 2 miljarder och den har byggts upp under de sista sex åren. När det gäller Umeå kommun så har vi också en alldeles för stor kostym och då går det inte bara att gasa på som ingenting har hänt. När det gäller Umeå kommun så har vi också en högre kostnadsnivå i flera verksamheter jämfört med andra jämförbara kommuner. Tyvärr fortsätter den också att öka och med tanke på det så måste vi börja dra åt handbromsen

Vi tar även ut två kronor mer i skatt än jämförbara kommuner har Umeå Det har tillfört över ca 450 miljoner kronor mer varje år för kommunens verksamheter. Vi får också extra intäkter från vår vattenkraft.

 

3 kommentarer

 1. Basic Rules

  ..är det nu inte dags med ett gemensamt iniativ i fullmäktige att låta analysera/genomlysa, de kommuner som är klart bättre än Umeå ? ” kr betyder enormt mycket för främst alla låg-och mellaninkomsttagare, det är våra pengar inte Vänsterns !
  Det är upp till Alla oppositionspartier visa handlingskraft Peder !
  Att enbart munhuggas med Hans ger inget substantiellt för framtiden ?

  • Erik

   Helt rätt! Det år våra pengar! Tyvärr vill inte (S)ocialisterna förstå det. Och det är inte häftigt att betala skatt och samtidigt bevittna och vara orolig för slöseri.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.