Bensinen alldeles för billig?

I en intervju uttalar sig infrastrukturminister Anna Johansson (S) att ”Just nu är bensinen alldeles för billig” Det uttalandet innebär att man kan förvänta sig att socialdemokraterna, kommer att stötta miljöpartiets linje om att höja bensinskatten.

En höjning av bensinpriset kommer att påverka de som inte har tillgång till något annat transportmedel än bil, alltså de som bor på landsbygden. För många är bilen också helt nödvändigt för att få vardagslivet att fungera. Ett högt bensinpris kommer också att drabba hushåll med låga inkomster.

För många Norrlänningar kommer det också få stora konsekvenser, när bensinpriset höjs. Av naturliga skäl, har vi inte heller tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät i Norrland. Det är bara att konstatera att (S) och (MP) vill fortsätta straffa Norrland

En kommentar

  1. Olle

    Det som slog mig i morse var när jag tankade Diesel på PREEM var att deras diesel innehåller faktiskt 50 % tallolja och är således inte mer än 50 % fossilt.Detta vore då något att spinna vidare på, skatten är ju för att få bort fossila bränslen påstås det i alla fall. Litar inte riktigt på detta , men bortsett från vad jag tror borde detta drivmedel inte beskattas fullt ut. Om detta beskattas lägre kommer användningen att öka och miljön vinna lite på det. Problemet är nog snarare att staten vill tjäna pengar ,varför vågar inte politikerna ta tag i ”lyxresorna” till ex Thailand och allt annat flyg. Detta är vekligen miljöförstöring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.