Det är bara konstatera att (S) har tappat kontrollen!

Efter debatten i gårdagens kommunfullmäktige, så är det bara att konstatera att socialdemokraterna har tappat kontrollen över kommunens ekonomi.

När det gäller kommunens låneskuld, så är det ett exempel på hur dålig kommunens ekonomi är. I dagsläget är låneskulden 1,9 miljarder och den har byggts upp under endast sex år. I år har också låneskulden ökat med 400 miljoner och det är bara fram till sista augusti.

Något som är mycket oroande är att Umeå kommun har en högre kostnadsnivå i flera verksamheter, jämfört med andra jämförbara kommuner. Tyvärr fortsätter den också att öka markant. Som vanligt fick vi också höra i debatten, att det är regeringens fel, fast nu är det inte den nuvarande utan den förra.

I dagens debatt nämndes det också att Umeå kommunföretag går bra, men det behövs samtidigt pengar för framtida utmaningar i koncernen.

 

2 kommentarer

  1. Basic rules

    Business as usual alltså…och alltid någon annans fel. Låneskulden ska reduceras och verksamheterna prio ett..vad har då lånen används till ?!
    Kontroll och styrning saknas sen länge, umeå står inför en jätteiutmaning, som kräver ett helt annat ledarskap och strukturell omorganisation på högsta nivå för att bli minst lika bra och bättre än jämförbara kommuner.

  2. Olle

    Det är då tryggt att höra Hans Lindberg säga att de har full koll, inte har de koll !!
    Har kommunen 1,9 miljarder i skuld och inte kapital till det elementära ,skola ,omsorg då har man problem.
    Man lever bara på en vision ,200 000 .
    Minsta lilla lågkonjunktur eller minskad inflyttning rasar korthuset

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.