Skräckscenario? Nej det är verklighet!

När det gäller Umeå kommuns låneskuld så är den snart 2 miljarder och den har byggts upp under de sista sju åren. När det gäller kommunen så har vi också fortsatta stora behov av investeringar.

När det gäller Umeå kommun så har vi också en alldeles för stor kostym och då går det inte bara att gasa på som ingenting har hänt. När det gäller kommunen så har vi också fortsatta stora behov av investeringar, men det gäller att göra rätt avvägningar och prioriteringar när det gäller nya investeringar. Oavsett ränteläget så har vi redan idag dyra lånekostnader. Om vi också ska nå det finansiella målet att finansiera investeringar med egna medel, måste vi istället minska det årliga investeringsutrymmet.

Vi kan definitivt inte höja investeringstakten som miljöpartiet vill, för det kommer att drabba kommunens ekonomi hårt. Det är inte heller ett skräckscenario, utan det är verklighet. Det är också pengar som vi inte har och det går inte att handla för 1000 kronor på ICA, om man har 800 kronor i börsen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.