Spekulationer!

 Vi står inför ett intressant läge inom svensk politik och många partier vill även positionera sig inför det kommande valet. Moderaternas utspel om SD rörde verkligen om. Jag tycker själv att det var oerhört olyckligt med tanke på allianssamarbetet.

Det märks att valet närmar sig i den politiska debatten och många partier börjar känna en oro över sina opinionssiffror. Det är också några partier som balanserar på riksdagspärren och det finns stor risk att något etablerat parti får lämna riksdagen. Jag skulle bli oerhört glad om miljöpartiet var det partiet. Det känns också som man har spelat ut sin roll. När det gäller Liberalerna så har vi inte heller rosat marknaden, när det gäller opinionsmätningarna.  Men det kan hända mycket fram till valet, men tiden börjar bli knapp. 

Om man ser till den politiska situationen i Umeå kommun, så är det precis som jag skrev i min blogg igår, ett stort läge för maktskifte. Det med tanke på att socialdemokraterna inte har rosat marknaden. Deras samarbete med V och MP är inte heller bra för Umeå. Den strategiska planen är ett exempel på vänsterns inflytande. Ska vi få ett maktskifte måste vi också ha en stark allians och det var bra att Moderaterna står fast vid det.

När det gäller politik, så måste man också förstå att det är en kompromiss mellan många partier och därför finns det allianser. Sen finns det också partier som står långt ifrån varandra, i sina värderingar och då går det inte att samarbeta. Det finns också partier som gör allt, för att inte vilja samarbeta och då tänker jag främst på vänsterpartiet.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.