Inte överraskad!

Igår i Dorotea var det en politisk debatt om den föreslagna kilometerskatten. Det var ingen överraskning att den miljöpartiske riksdagsmannen försvarade kilometerskatten. Hans argument var att man måste förhindra en utveckling, där allt mer transporter sker på väg och om ökad konkurrens från utlandet.

Två argument som inte stämmer med bilden av Norrland, där vi är beroende av våra basnäringar som skogs och gruvnäringen och utan lastbilar skulle deras transporter inte fungera. Att sen säga att avgiften skulle, ge mera jämlika villkor för den Svenska åkerinäringen gentemot utländska företag köper jag inte. 80 % av alla godstransporter sker redan idag via ett svenskt åkeri.

Det ska nämnas att miljöpartiets riksdagsman var från Skåne och det är kanske förklaringen till okunskapen, om hur det ser ut i Norrland. Men å andra sidan, så verkar inte heller miljöpartister från Västerbotten ha kunskaper i ämnet.

 

En kommentar

  1. Pingback: Inte överraskad! – Stoppa kilometerskatten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.