Valfrihet är viktigt!

Jag känner även en stark oro, över regeringens inriktning när det gäller vinster i välfärden. När det gäller riskkapitalbolag med kortsiktiga vinstintressen, är min syn att de inte hör hemma inom välfärden. Men när det gäller företagare med klara mål, så ser jag positivt på deras företagande inom välfärden.

Det är heller ingen nyhet att vänsterpartiet vill begränsa företagandet och valfriheten inom välfärdssektorn. Men att Miljöpartiet vill begränsa valfriheten, det var en överraskning. Om man nu tar bort vinster i välfärden, så kommer det att innebära att det inte finns någon valfrihet längre. För vem vill då, driva ett företag inom välfärden.

 

3 kommentarer

  1. Richard Berglund

    Om det bara är vinsten som är motiv till etablering av privata alternativ inom den skattefinansierade välfärden, är frågan VAD som ska stryka på foten för att skapa vinstmarginalerna. Om vi förutsätter att sanna krav och regler gäller vad gäller kvalitet och innehåll, finns det bara en faktor som går att spara in på och det är personalen. Med andra ord, fler elever per lärare, fler lärarlösa lektioner, fler patienter per vårdanställd, fler gamla/multisjuka per omsorgsanställd. Är det verkligen rätt väg att gå?
    Tittar vi sedan på andra länder (t.ex Nederländerna, Danmark och Finland) så finns där privata alternativ inom bl.a skolan, och det trots att vinstuttag inte är tillåtna i de länderna. Hur går det ihop med era (Alliansens) och de privata aktörernas argument ”utan vinst – ingen verksamhet”?

  2. Jonas E

    Valfrihet för vem dock ? – det tycks i nuläget att den valfrihet som värnas är valfrihet till hur stor vinst man vill ta ut !.
    De goda exempel som finns är ju just de som tar ut ingen eller liten vinst, så visst tycks vinstuttaget spela stor roll för kvalitén !.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.