Vill man stötta föreningslivet, så måste man också tillföra pengar!

Idag på kommunfullmäktige hade Anders Ågren (M) ställt en bra interpellation om social oro i vissa bostadsområden. Den viktigaste lösningen är det brottsförebyggande arbetet och jag tycker också att det ska ske i närområdet och då måste man också se till att det skapas resurser för det. Det finns också många föreningar som är viktiga i det förebyggande arbetet och från Liberalernas sida så tycker vi det är viktigt att stödja föreningslivet

Föreningslivet har även en viktig och stor betydelse, för att integrera människor från olika samhällsgrupper. Det var intressant att höra i debatten hur alla partier ville stötta föreningslivet, men det märktes inte när vi tog budgeten förra gången. Tillförs det inte pengar, så blir det oerhört svårt att stötta föreningslivet.
Sen måste vi också skapa bra förutsättningar till fritidssysselsättningar ute i stadsdelarna. Det finns också många som inte har ekonomiska möjligheter att åka iväg under lov. Jag tror också att det skulle vara bra om vi öppnade upp kommunens anläggningar under loven.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.