Liberalerna säger nej till ytterligare stöd!

Än en gång ger socialdemokraterna och miljöpartiet ytterligare ett stöd till gitarrmuseet guitars på 5 miljoner. Den här gången fick man också stöd av vänsterpartiet. Från Liberalernas sida så sa vi nej och vi har också tidigare sagt nej till att stötta museet.

Självklart är museet viktigt för besöksnäringen, men det kan inte vara kommunens uppgift att finansiera det år efter år. Tanken var att stötta museet under uppstarten, men nu verkar det som att kommunen har tagit över driften. Under åren har det blivit många miljoner från kommunens sida och då har jag inte räknat in sponsringen från de kommunala bolagen. Med tanke på kommunens ekonomi, så tycker jag det är helt vansinnigt. I dagsläget måste det istället vara viktigast att prioritera våra kärnverksamheter istället och det kommer också att bli intressant att se vad socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet väljer att prioritera bort.

En kommentar

  1. Olle

    Det är rätt, nu får det bli slut på detta vansinne. Är det nåt form av kompissponsring det är frågan om. En ekonomi i balans snackas det om inom S och MP,vadå balans?? Det kan man snåla sig till och dra ner på kostnaderna, men man bör först prioritera basnödvändigheterna som skola och äldreomsorg mm. Och här ska inga gitarrer finnas, men ju fler vansinnigheter ju mindre väljare för S och MP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.