Det är regeringen som har ansvaret!

Det är oerhört positivt att Norrmejerier höjer ersättning med 20 öre per kilo invägd mjölk och sammanlagt har ersättning ökat med 80 öre under 2017. Om man ser till de sista 30 åren så har antalet företag med mjölkkor, minskat från 39 000 till strax över 4000. Det är mycket alarmerande siffror och det är mycket oroande med tanke på självförsörjningsgraden i Sverige.

Den som har ansvaret för att självförsörjningsgraden ökar i Sverige är regeringen och det är något man måste ta på allvar. När det gäller Sverige så har vi en otroligt låg självförsörjningsgrad när det gäller mat och det är farligt med tanke på det som händer i världen. Det har även rapporterats i media att Sverige klarar matförsörjningen en vecka och det tycker jag är mycket oroande. Om man ser till vårt grannland Finland så klarar de ett halvår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.