Stor kostnad för kommunen!

Idag på kommunstyrelsens näringslivs och planeringsutskott beslutades det att fastigheten Siv (Guitarsfastigheten) ska behållas i kommunal ägo för framtida utbildningsverksamhet.
Från Liberalerna sa vi nej och det borde ha varit bättre att sälja fastigheten. Det kommer också att kosta minst 17 miljoner att bygga om fastigheten. Vi får inte heller glömma, att vi redan har lagt minst 18 miljoner tidigare för att bygga om fastigheten till ett musikhus. Sen har vi också totalt gått in med 20,5 miljoner för att stötta museet.

Sen är också fastigheten inte anpassad i dagsläget för att bli en skola och det här känns även som en paniklösning när man avbryter markanvisningsprocessen. Anledning till det, är att skolan behov av utbildningslokaler har förändrats det sista året och det känns oerhört konstigt att man inte haft haft koll på det. Sen måste man även ställa sig frågan vad som händer med musikscenen? Nu kommer den att försvinna med tanke på att fastigheten ska byggas om till utbildningsverksamhet. Vid en försäljning av fastigheten hade man kunnat se till att musikscenen hade fått varit kvar. En försäljning hade också gett kommunen en stor intäkt.

En kommentar

  1. Petter

    Jag vill veta kriterierna för att kommunen skulle bygga om lokaler som passar mitt företag och sedan ge lite bidrag på ca 15,7 miljoner till nya maskiner. Vi sysselsätter idag 16 personer som bidrar till Kommunens skatteintäkter. Måste man känna H.L personligen eller måste man ”slicka röv” på hela fullmäktige ?? Undrar vad som är mest lönsamt Guitars eller skatteintäkterna från mina anställda ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.