Får inte förhindra utvecklingen på landsbygden!

Kommunens Näringslivs- och planeringsutskottet har nu godkänt direktiv och avgränsning för en fördjupad översiktsplan för I20-området. Självklart var vi från Liberalerna positiva till det. När det gäller I20 området så är det ett fantastiskt område med stora utvecklingsmöjligheter.

Från Liberalernas sida så vill också se en satsning på landsbygden och det kommer att bli intressant att följa kommunens program för hållbar landsbygdsutveckling som är ute på remiss. Det finns också många frågor som är viktiga för landsbygdsutvecklingen och något som diskuteras ofta är strandskyddet. Jag vill betona att det är viktigt att det finns ett starkt strandskydd. Men det får inte ligga som en våt filt över utvecklingen i landsorten och på landsbygden. När det gäller strandskyddet så är det till för att skydda från överexploatering, inte för att förhindra utveckling på landsbygden.

Länk till kommunens program för hållbar landsutveckling!
http://www.umea.se/umeakommun/byggaboochmiljo/arkiv/nyhetsarkiv/artiklarbyggaboochmiljo/tycktillomhallbarlandsbygdsutveckling.5.2906939d15f7bd6b2bb1744a.html

En kommentar

  1. Petter

    När det snackas landsbygd så tycker jag kommunen glömmer oss som producerar er mat. Här verkar det också bara vara focus mot 200 000 pers och var man ska bygga. Såg att kommunen ska försöka ändra bestämmelser så det blir lättare att bygga på åkermark, va är det för vansinne att förstöra åkermark för all framtid. Mat behövs och ännu mer i framtiden, och målet för miljöns skull borde vara att Sverige blir självförsörjande så långt det är möjligt. Men det verkar som att de sittande politikerna glömt var maten kommer från.Det är bättre med konsultföretag och flaschiga it företag, det märks på var politikerna gör sina studiebesök. Inte i en lagård där det luktar koskit.Eller på en dammig åker under vårsådden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.