Parkeringsproblematiken vid Umeå energi arena!

I helgen var det många elitmatcher vid Umeå energi arena. Matcherna var välbesökta och det kunde ha varit ännu större publik om det inte rått parkeringskaos. Det fanns helt enkelt inga parkeringar att uppbringa runt arenan och i närområdet. Är det stora matcharrangemang på alla arenor, så finns det tyvärr inte i dagsläget tillräckligt med parkeringar. Med tanke att många matcher läggs på helger och kvällar, så är det också oerhört svårt att ta sig dit med kollektivtrafik. På grund av detta har jag ställt en enkel fråga till kommunfullmäktige på måndag.

Här kommer den enkla frågan!

ENKEL FRÅGA

Parkeringsproblematiken vid Umeå energi arena
Söndagen den 21 januari hölls många elitmatcher på Umeå energi arena. Dessa matcher var välbesökta och det kunde ha varit ännu större publik om det inte rått parkeringskaos. Det fanns helt enkelt inga parkeringar att uppbringa i närområdet. Många valde istället att åka hem och därmed tappade klubbarna välbehövliga publikintäkter. Redan innan delar av parkeringen byggdes om till sportpark, fanns det stora parkeringsproblem. Därför kan man undra hur planen ser ut för områdets framtid, eftersom det är en mycket viktig fråga för idrottsföreningarna.

Fråga till Ari Leinonen fritidsnämndens ordförande (S):
Kommer parkeringsproblematiken kring Umeå energi arena att åtgärdas?
Umeå den 2018-01-22

Peder Westerberg
Gruppledare (L)
Umeå kommunfullmäktige

2 kommentarer

 1. Hans Forsberg

  Inte lätt att vara sportintresserad och inte kunna parkera intill anläggningen ifråga.
  En promenad på max 1 km från alla parkeringshus är naturligtvis övermäktigt för alla sportintresserade.
  Själv var jag på vernissage på Västerbottens museum och parkerade vid Universitetet.
  En uppfriskande promenad innan ett givande kulturarrangemang

  Vänlig hälsning
  Hans Forsberg

 2. Christer Jilder

  Problemet är att Umeå Energi för 12 Mkr bjudit på en park sv nått slag som byggts på åtskilligt antal parkeringsplatser vid Sporthallen. När jag påtalade det okloka i detta bygge dels pga missade parkeringsplatser dels pga att målgruppen för parken, unga inte bor särskilt många i området så fick jag lugnande svar från fritidschefen. Dessutom påtalades att folk kunde parkera i P-husen inne i stan och sedan gå till arenorna! Nu ser vi resultatet och jag kan då inte se var man hittar mark för parkeringar i området. Området vid Gamla simhallen ska ju bli bostadsområde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.