Parkeringsfrågan på Umeå arena!

På senaste kommunfullmäktige hade jag ställt en fråga om parkeringsproblematiken vid Umeå energi arena. Tyvärr hanns den inte med utan kommer upp på nästa kommunfullmäktige. Enligt kommunen så finns det gott om parkeringar, men jag som många andra har en helt annan bild. Nu har det kommit fram att man räknar in det nya parkeringsgaraget nere på stan, som parkeringar till arenan. Det är precis som om man skulle gå på ishockey på isladan på Teg och man fick parkera på IKEA. Jag förstår inte hur man kan räkna in ett parkeringsgarage nere på stan, som parkeringar till arenan. Men tyvärr är det så man har räknat. Tror inte heller att många idrottsföreningar i Umeå tycker det är ok, att man lägger parkeringar över 1 kilometer från sina anläggningar.

Sen räknar man också in parkeringar uppe vid Västerbottens museum som parkeringar till Umeå energi arena. Det innebär i sin tur att besökarna till museet får svårigheter med parkeringsmöjligheter. Det är dags att ta ett omtag i den här frågan för kommunen och lägga prestigen åt sidan.

Självklart vill jag att man ska åka kollektivt och lämna bilen. Men om man ser till verkligheten så funkar det inte så. Verkligheten är att många matcher läggs på helger och kvällar, och det innebär att det är oerhört svårt att ta sig dit med kollektivtrafik.

IMG_7309

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.