Varför är socialdemokraterna passiva?

Jag är så otroligt glad att Liberalerna jobbar stenhårt för att förbättra levnadsvillkoren för de som har ett funktionshinder. Vi har också avsatt stora medel i vår budget för det. Men jag har oerhört svårt att förstå att ett parti som socialdemokraterna inte ligger i framkant i dessa frågor. När det gäller den personliga assistansen så säger man att man backar, men samtidigt har man inget svar på hur man kommer att göra för dom som redan har drabbats.

Socialdemokraterna är även oerhört passiva i debatten när det gäller det försämrade bilstödet som är ett bidrag till den som har en varaktig funktionsnedsättning och har stora svårigheter att förflytta sig eller att åka med allmänna kommunikationer. När det gäller bilstödet så är det precis som den personliga assistansen. Försäkringskassan tolkar nya regler på sitt sätt och bidrar till att försämra levnadsvillkoren för många personer med ett funktionshinder. Om man ser till bilstödet så beviljades enbart 60 personer bilstöd under 2017 och det är kraftig minskning från tidigare år där antalet beslut varit runt 1800 stycken. För mig är det ganska logiskt att det är något som är galet och jag är glad att Liberalerna har lyft frågan i riksdagen.

Tyvärr verkar inte socialdemokraterna med Åsa Regner i spetsen ta dessa frågor på allvar och det märktes även nyligen i interpellationsdebatten i riksdagen gällande bilstödet. En interpellation som hade ställts av Bengt Eliasson från Liberalerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.