Kommunfullmäktige!

Idag är det kommunfullmäktige och de är som vanligt en lång dagordning. Dagen börjar med en säkerhetsutbildning för förtroendevalda och det är bra att frågan tas på allvar.

Från Liberalernas sida så är vi aktiva som vanligt på fullmäktige. Vi har bland annat en interpellation och två enkla frågor på dagordningen. Interpellation handlar om framtida utmaningar när det gäller personalomsorgen i äldreomsorgen. Enligt en rapport från kommunal, vill också var fjärde anställd i äldreomsorgen sluta inom tre år. Rapporten är en medlemsundersökning från Kommunal och den visar bland annat att 33 procent av personalen i äldreomsorgen i Västerbotten vill lämna yrket inom tre år. Den absolut största utmaningen i äldreomsorgen är att behålla redan anställd personal och att vara en attraktiv arbetsgivare för kommande generationer.

Den första enkla frågan handlar om hur det går med byggandet av Lundabron. Den andra frågan handlar om kommunens framtida kostnader för Gitarrmuseet och i dagsläget har vi redan gått in med över 20 miljoner kronor.

 

En kommentar

  1. A-K Halldal

    Tack för att du uppmärksammar arbetssituationen inom vård och omsorg.
    Bemanningscentrum som etablerades förra året, hur fungerar det? Utvärderas när? På det boende jag arbetar fick vi 17 avslag på vikarier under 2 mån. Tidigare pratade vi direkt med vikarien och kunde förkorta/anpassa turen för att få in en vikarie. Bemanningscentrum skickar SMS med fasta turer, kan man ite ta hela passet svarar man inte!
    Läser att Janet Ågren ser digitala lösningar för att underlätta för personalen!!! Ja, vi fick personliga konton inkl personlig mailadress, utan mervärde för våra brukare, till vilken licenskostnad då? Vilka digitala lösningar kan ersätta närvarande personal bland brukarna?
    AG måste ta till sig varningssignalerna och agera snabbt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.