Miljöpartiet har gjort det till en klassfråga att äga bil!

En ledande miljöpartist i länet målar upp en glamorös bild av att bilen är vårt främsta transportmedel i sin blogg. I samma blogg berättas det om att MP-regeringen inför ett bonus-malus-system. Det är ett system som gör det billigare att köpa nya miljöbilar. Att köpa en ny bil har inte alla råd med och med det här förslaget så gör man det till en klassfråga. Det kanske är så att miljöpartiet har blivit ett parti för rika.

 

2 kommentarer

  1. Sture

    Jag ser det på det viset också. Det har blivit en rejäl klassfråga äga en bil med Miljöpartiets politik.

  2. Elin Söderberg

    Hej Peder,
    Vad trevligt att du läser min blogg!
    Det är få människor som har råd att köpa ny bil. Det har alltid varit en klassfråga att kunna köpa ny bil. Nu skapar vi i MP incitament för de som köper nya bilar (ofta företag) att välja den senaste tekniken som är bäst för klimatet och vår hälsa (inga kvävedioxidutsläpp, vilket tex. är ett problem i Umeå). Så att denna teknik successivt kommer ut på andrahandsmarknaden så att fler har råd med denna teknik. Förklara gärna hur du får det till att just detta styrmedel skulle göra det till en klassfråga att äga bil. (Som förtydligande, MP har inga som helst ambitioner att kräva att folk ska köpa en ny bil. Det vi vill däremot är att planera och bygga städer för att skapa förutsättningar så att fler inte ska behöva lägga pengar på en bil över huvud taget.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.