Låneskulden måste minskas!

På senaste kommunfullmäktige tog vi delårsrapporten för januari-augusti 2018. I den kan man läsa att Umeå kommuns låneskuld har passerat 2 miljarder och att den har byggts upp under nio år.När det gäller Umeå kommun så har vi också en alldeles för stor kostym och då går det inte bara att gasa på som ingenting har hänt. Vi har också fortsatta stora behov av investeringar, men det gäller att göra rätt avvägningar och prioriteringar när det gäller nya investeringar. Oavsett ränteläget så har vi redan idag dyra lånekostnader. Om vi också ska nå det finansiella målet att finansiera investeringar med egna medel, måste vi istället minska det årliga investeringsutrymmet.

2 kommentarer

  1. Klas Viberg

    Hej! Äntligen någon som börjar reagera på kommunens dåliga ekonomi. Borgarna har varit förvånansvärt tysta. Vad jag förstår har politikerna överlag varit alldeles för frikostiga när det gäller nya skrytprojekt som Väven och Navet. Det måste upprättas konsekvensanalyser innan kommunen startar nya projekt. Driftkostnaderna börjar bli tärande på kommunens kassa. Vad gör politikerna? Till sist: Politikerna borde ifrågasätta samarbetet med Thorengruppen.
    Mvh
    Klas Viberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.