Socialdemokraternas vänstersväng fortsätter!

I dag väljer en majoritet av alla med hemtjänst en privat utförare och det är ett bra betyg på att de privata utförarna gör ett bra jobb. Nu vill socialdemokraterna och vänsterpartiet sätta stopp för valfriheten och vill istället styra valet av utförare. För mig är det obegripligt och det är bara att konstatera att det är en ideologisk fråga. Den här gången slår det tyvärr hårt mot små lokala företag och även många kvinnliga företagare. Det slår också hårt mot den majoritet som är mycket nöjda med sin privata utförare.

Välfärden står också inför stora utmaningar och vi behöver istället fler utövare som kan hjälpa till. Då går det inte att motverka privata utövare som majoriteten gör. Tyvärr är också den enkla sanningen att Vänsterpartiet fortfarande har inflytande på socialdemokraterna i Umeå. Vänsterpartiets motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet är heller ingen nyhet. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.

Den vänstersväng vi ser i Umeå idag, är inte bra för Umeås utveckling och det känns verkligen inte bra, att socialdemokraterna låter vänstern ha ett sådant inflytande i politiken i Umeå.

3 kommentarer

 1. O Lindström

  Tyvärr fortsätter vänstersvängen, trots att vi har högertrafik ?
  Tacka vet jag att den enda regering som skulle klara sig mycket bra idag, är en Alliansregering med fyra partier som SAMVERKAR PÅ BÄSTA SÄTT !
  Du får gärna tala med Liberalernas Björklund att har inte får lämna ”Allianskollegorna” för detta skulle
  gärna sossarna att han gör !

 2. Jonas E

  Den enda valfriheten som möjligen försvinner är ju det privatas möjligheter att välja bort det som är olönsamt – en lyx kommunen inte har !.
  Det är väl bättre att skattepengarna faktiskt gåt till vad som är avsett !.

 3. Hans Forsberg

  Hej
  Ärlighet istället för populistisk demagogik är i längden oftast en framgångsrik strategi.
  LOU innebär på intet sätt att privata vårdgivare utestängs eller att val försvinner. En viktig fördel med LOU är en bättre kvalitetssäkring av utförarna som sedan medborgarna kan välja mellan.
  LOV med tydliga kvalitetskriterier och uppföljning har tyvärr visat sig svårt att åstadkomma (finns alltför många exempel på detta)
  För gärna debatten men gör det utifrån en faktabaserad grund
  Hälsning
  Hans Forsberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.