Löften som sviks!

Nu har regeringens utredare presenterat utredningen för personlig assistans i framtiden. Tyvärr blev fokuset på utredningen besparingskrav, trots löften om att besparingskraven skulle tas bort. Tyvärr har inte heller utredaren tagit åt sig synpunkter från funktionshinderrörelsen. Hon tycker istället att funktionshinderrörelsen är ”kategoriskt negativa”. För mig är det istället en självklarhet att man ska vara negativ när utredningens förslag, innebär försämrade levnadsvillkor för många, som har ett funktionshinder. Nu är det här bara en utredning och det kan hända mycket tills ett färdigt beslut är klart. Men jag tycker att man ska förkasta hela utredningen och göra ett omtag och istället lyssna ordentligt på funktionshinderrörelsen. Tyvärr är också många politiska partier tysta i frågan och det känns mycket oroväckande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.