Äntligen får vi bifall!

Idag är det kommunfullmäktige och som vanligt är det en lång dagordning. Från Liberalernas så har vi en motion, en interpellation och två enkla frågor på dagordningen.

När det gäller vår motion så handlar den om att Umeå kommun ansöker om att bli Förvaltningsområde för minoritetsspråket Meänkieli. Det är glädjande att vi äntligen kommer att få bifall för den och det är bara synd att Peter Sedlacek som väckte den, har slutat i kommunfullmäktige. När det gäller vår viktiga och aktuella interpellation så har den frågeställningen ”När kan elever i Umeå välja ett humanistprogram på gymnasiet?” och det är Dorothea Liebel som har inkommit med den.

Den första enkla frågan handlar om Brännbollsyran och där är frågeställningen ”Tycker kommunstyrelsen ordförande att brännbollsyran är viktig för Umeå?” och det är jag som har lämnat in den. Tyvärr är det så att brännbollsyran känner sig motarbetad av kommunen och det är viktigt att få ett klargörande i frågan. Den sista viktiga enkla frågan är inlämnade av Marianne Normark och har frågeställningen ”Kommer Äldrenämnden att få kompensation för heltidsarbete?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.