Dags för ett omtag när det gäller kvinnohistoriskt museum!

Det är dags att ta ett omtag och se över hela projektet kring kvinnohistoriskt museum. Som skattebetalare i Umeå skulle jag även vara mycket frågande över 700 kvm museum på det mest centrala läget i Umeå. I dagsläget så kostar museet skattebetalarna ca 12 miljoner kronor per år och det är pengar som skulle behövas till kommunens kärnverksamheter. Från Liberalernas sida så har vi också varit emot extra tilläggsanslag till museet. Vi tycker istället att kvinnohistoriskt museum ska samordnas med Västerbottens museum och därmed kan man göra gigantiska samordningsvinster.
Från Liberalernas sida har vi också varit kritiska mot de stora kostnaderna för gitarrmuseet. Jag har inget emot gitarrmuseet eller kvinnohistoriskt museum, men det är stora kostnader för skattebetalarna och pengarna behövs till våra kärnverksamheter. Vi skulle också kunna frigöra medel för våra fantastiska kulturföreningar och även hela föreningslivet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.