Ytterligare en höjning av bensinskatten

Nu ska bensinskatten höjas igen, enligt finansminister Magdalena Andersson (S). Givetvis är klimatfrågan viktig, men att bara skylla på att man höjer skatten för klimatets skull är inte hela sanningen. Det handlar mera om att bensinskatten är en stor mjölkko för staten. För många norrlänningar kan det få stora konsekvenser, när bensinskatten höjs. I Norrland är vi också beroende av våra basnäringar som skogs och gruvnäringen och en höjd bensinskatt innebär även en stor ökning av transportkostnaderna. I Norrland har vi också av naturliga skäl, inte heller tillgång till ett väl utbyggt kollektivtrafiknät. Miljöpartiets Per Bolund sa också in en intervju att alla borde köpa en elbil och verkar inte förstå, att alla inte har råd att byta bil. Han verkar inte heller veta att det inte finns laddstationer överallt i landet. För mig är miljöpartiet ett storstadsparti som saknar verklighetsförankring hur det ser ut i landet och att tro att alla har råd att köpa en elbil är helt galet. Tyvärr verkar också socialdemokraterna vara inne på samma spår.
Magdalena Andersson

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.