Mycket märkligt agerande av SD

Nu är budgetfullmäktige igång och den stora överraskningen är att SD inte lägger en egen budget. Man röstar på arbetarpartiets budgetförslag istället och det är en ännu större överraskning. Att SD inte lägger en egen budget, visar att man inte vill ta ansvar över kommunens ekonomi. Jag tycker det är riktigt märkligt att man saknar åsikt, om vad man vill göra med Umeå. Jag har också svårt att förstå varför man inte vill ta ansvar över kommunens ekonomi och allra helst när man inte har några förslag för det. Måste säga att det är mycket märkligt agerande av SD

2 kommentarer

 1. Sven

  För att lägga en egen budget behövs någon form av kompetens och ambition att sätta sig in i frågorna.
  Varför SD inte ens försöker blir sålunda uppenbart.

 2. Brorson

  Du har helt rätt i att det är mer anmärkningsvärt att SD stödjer AP:s budgetförslag än att man inte har ett eget budgetförslag. Har man inte tillräcklig kompetens för att göra en egen budget, har man inte heller tillräcklig kompetens för att granska och genomskåda AP:s budgetförslag. Sverigedemokraterna har uppenbarligen inte vetat vad de har gjort, för trottarnas politik är ju inte speciellt sverigevänlig, med en ständigt pågående världsrevolution, med utländska revolutionärer från Fjärde Internationalen som ska bestämma över Sverige.

  Precis som det finns en ond ultranationalism finns det en ond ultraINTERnationalism. Det är lätt att glömma, men det är ju den onda ultrainternationalismen, om demokratiska nationella rörelser har bekämpat. Och SD anser sig väl vara en demokratisk nationell rörelse? Grundaren av Fjärde internationalen, Lenins och Stalins medarbetare Trotskij var sovjetisk chefsförhandlare i fredsförhandlingarna mellan det nybildade Sovjetunionen och Tyskland i första världskrigets slutskede. Men Trotskij ville inte ha fred. Han ville ha ett tillstånd av ”varken krig eller fred”, d.v.s. något slags lågskaligt krig, med vars hjälp de sovjetiska kommunisterna skulle ta över hela världen.

  Att SD inte har lagt ett eget budgetförslag kan jag däremot ha en viss förståelse för. Det är inte lått att göra en budget för en hel kommun. Det kräver att man har åtminstone en partimedlem med stor ekonomisk kompetens, om man inte nöjer sig med att stuva om lite i majoritetens budgetförslag. Men då är man också låst av majoritetens ekonomiska analyser och budgetramar.

  Det hade varit smartare av SD att erkänna att man saknar den nödvändiga ekonomiska kompetensen. men hoppas få sådan i takt med att partiet växer och får nya medlemmar i Umeå. För det hoppas väl ändå nuvarande sverigedemokrater i Umeå ändå på? Det hade varit bättre, sett till SD:s eget (och Umeå-bornas) bästa, än att göra som man nu har gjort, när man har hoppat i galen tunna.

  Nej, jag tycker inte att det är ett stort fel av ett litet parti (som SD faktiskt är i Umeå, med en betydligt mindre väljarandel än i riket som helahet), som inte kommer att hamna i närheten av makten kommunalt inom överskådlig framtid, att inte lägga fram ett eget budgetförslag.

  Med sin teori om den permanenta revolutionen syftande till en kommunistisk världsregering förespråkar trotskisterna en överstatlighet som får EU att blekna i jämförelse. Arbetarpartiet i Umeå är en avknoppning från Rättvisepartiet Socialisterna, som är den svenska sektionen av Fjärde Internationalen – grundad av Trotskij, som senare mördades av en av Stalins agenter. Men det gör ju inte Trotskij, som under sin tid som högste chef för den sovjetiska Röda armén förespråkade terror som politisk metod, till ett oskyldigt litet lamm. .

  Aatt SD skulle stödja ett trotskistiskt parti var nog det sista jag hade väntat mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.