Vi satsar 32 miljoner mer än socialdemokraterna på äldrenämnden!

När det gäller vår budget i Liberalerna baseras den på ekonomiskt ansvarstagande för Umeå kommun. I vårt budgetbudgetförslag är det tydligt att Liberalerna prioriterar samhällets mest utsatta. Genomgående anser vi Liberaler att kommunen först och främst ska ägna sig åt sitt kärnuppdrag och inte konkurrera med det privata näringslivet eller civilsamhället. Vi vill också upphäva vissa onödiga åtaganden som felprioriterats av majoriteten i kommunfullmäktige. De sociala verksamheterna och skolan är prioriterade och de områden som får utökade budgetramar. Vi satsar 32 miljoner mer än de styrande på äldrenämnden och på individ och familjenämnden satsar vi 42,5 miljoner mer än de styrande. Kultur och fritid får minskade ramar, men inte minskad verksamhet då alla besparingar beror på samordningsvinster. Kommunstyrelsens oförutsedda kostnader, bland annat stödet till Guitars the Museum, får en omfattande besparing tillsammans med Umeå Folkets Hus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.