Kommer Umeå kommun att prioritera en cykelbana till Holmsund i länstransportplanen?

Är det något som behövs, så är det en cykel och gångbana mellan Umeå och Holmsund. Nu är det trafikverket som är ansvarig för Holmsundsvägen. Men kommunen har stort inflytande, när det gäller att lägga in förslag till länstransportplanen när den revideras år 2022. I den görs prioriteringar av vilka objekt, som är mera angelägna än andra. För att få ett klargörande i det så har jag ställt en fråga till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)

Här kommer frågan!

Enkel fråga

Kommer Umeå kommun att prioritera en cykelbana till Holmsund i länstransportplanen?
Något som skulle vara välbehövligt, är en cykel och gångbana mellan Umeå och Holmsund. Holmsund är mycket populärt idag och befolkningen kan väntas öka. Eftersom det också är mycket populärt att ta sig mellan Umeå och Holmsund på exempelvis cykel, krävs det att denna trafik skiljs från biltrafiken. I dagsläget är det också en stor trafikfara
Trafikverket är väghållare och är ansvarig för Holmsundsvägen. Men kommunen har stort inflytande, när det gäller att lägga in förslag till länstransportplanen när den revideras år 2022. I den görs prioriteringar av vilka objekt, som är mera angelägna än andra.
Fråga till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S)
Kommer Umeå kommun prioritera en cykelbana till Holmsund i länstransportplanen?

Umeå 2019-10-21

Peder Westerberg
Gruppledare (L)
Umeå kommunfullmäktige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.