Kommer det tillskapas nya parkeringar vid Umeå energi arena?

Parkeringsproblematiken kring Umeå energi arena fortsätter och det är även svårt att hitta parkeringar runt arenan och i närområdet. Det har tillkommit några parkeringar på kvällstid och helger, men det räcker inte till på långa vägar. För att få ett klargörande har jag ställt en enkel fråga till fritidsnämndens ordförande.

Enkel fråga

Kommer det tillskapas nya parkeringar vid Umeå energi arena?

I dagsläget finns det för få parkeringar vid Umeå energi arena och det är även svårt att hitta parkeringar runt arenan och i närområdet. Är det stora matcharrangemang på alla arenor, så finns det tyvärr inte i dagsläget tillräckligt med parkeringar. Med tanke att många matcher läggs på helger och kvällar, så är det också oerhört svårt att ta sig dit med kollektivtrafik. Samma problematik har det varit kring A3 arena på Teg och där har det nu tillskapats nya parkeringar.

Fråga till fritidsnämndens ordförande Ari Leinonen (S)
Kommer det tillskapas nya parkeringar vid Umeå energi arena?

Umeå 2019-10-21
Peder Westerberg
Gruppledare (L)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.