Kärnkraften behövs för klimatet och jobbens skull!

Från Liberalernas sida så valde vi att stå utanför energiöverenskommelsen 2016 som slöts mellan S, MP, M, C och KD. Anledningen var att den missgynnade marknadsvillkoren för kärnkraften. Det behövs en ny energiöverenskommelse och därför är det glädjande att Liberalerna tillsammans med M och KD, har tagit ett initiativ till en ny överenskommelse som tillåter kärnkraft, tryggar tillväxten och värnar klimatet. Man vill att kärnkraftens roll i den svenska energiförsörjningen omprövas. Är det något som är klimatsmart så är det kärnkraften och om vi stänger ned den, så behöver vi importera mera el och därmed skapar vi ett beroende av fossil energi. När det gäller Kärnkraften så är den både är leveranssäker och klimatsmart. Även FN:s klimatpanel lyfter fram kärnkraften för att minska världens utsläpp. Det ska nämnas att sex av tio svenskar är positiva till kärnkraft efter en undersökning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.