Företagsklimatet måste bli bättre i Umeå!

Tyvärr fortsätter Umeå kommun ligga långt ner i rankingen när det gäller företagsklimatet bland Sveriges kommuner. En stor anledning är många politikers syn på företagande och den sista tidens jakt på privata hemtjänstutövare har inte heller stärkt företagsklimatet. Listan går tyvärr att göra lång på företag som känt sig motarbetade av kommunen. Brännbollsyran som är en av de största återkommande festivalerna i Sverige är tyvärr ett exempel, som under många år blivit motarbetad av kommunen och vi får hoppas att vi slipper se samma sak i år. Från företagshåll kommer också ofta synpunkter om att kommunens affärsverksamheter konkurrerar med det privata näringslivet. Umeå behöver istället en bättre företagarpolitik som uppmuntrar företagande, istället för att bestraffa det. Sen måste också den negativa attityden till företagande, bli mera positiv bland politiker.

Den vänstersväng vi ser i Umeå idag, är inte heller bra för Umeås utveckling och det känns verkligen inte bra, att socialdemokraterna låter vänstern ha ett sådant inflytande i politiken i Umeå. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.