Kommer det skapas bättre förutsättningar för turismen?

Turism och besöksnäring med olika evenemang och upplevelser har i dag stor betydelse för samhällsekonomin. Därför måste politiken skapa förutsättningar för en ökad turism i kommunen. Det är viktigt att vi satsar ekonomiskt på turismnäringen för det är väl investerade pengar. Man kan också se att de kommuner som satsat på turismen, har fått stort genomslag. För att få ett klargörande i frågan har jag ställt en interpellation till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg (S. Den kommer tas upp i kommunfullmäktige.

Här kommer interpellationen

Kommer det skapas bättre förutsättningar för turismen?

Turism och besöksnäring med olika evenemang och upplevelser har i dag stor betydelse för samhällsekonomin. Därför måste politiken skapa förutsättningar för en ökad turism i kommunen. Det är viktigt att vi satsar ekonomiskt på turismnäringen för det är väl investerade pengar. Man kan också se att de kommuner som satsat på turismen, har fått stort genomslag.

Om man ser till Umeå så finns det fortfarande mycket att göra och vi saknar bland annat en central gästhamn för båtfolket. Ser man till statistiken av antalet båtnätter i Västerbotten så är vi nästan sämst av alla län i Sverige. Vi ligger också långt efter våra grannlän i statistiken. Något vi också saknar i Umeå är centrala ställplatser för husvagnar och husbilar. Det är heller ingen stor investering för att ordna det, jämfört med vad man får tillbaka ekonomiskt. Sen behöver heller inte kommunen driva det, utan det finns många duktiga entreprenörer som vi kan ge bra förutsättningar.

Frågor till kommunstyrelsens ordförande Hans Lindberg(S)

1.Kommer det skapas bättre förutsättningar för turismen?
2.Kommer det tillskapas mera ställplatser centralt för husvagnar och husbilar?
3.Kommer det att bli en central gästhamn i Umeå?

Peder Westerberg gruppledare Liberalerna Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.