Det händer mycket inom svensk politik just nu

Det händer mycket inom svensk politik just nu och det kommer bli en intressant vecka att följa. Läget inom den svenska politiken har också förändrats och vem trodde att vänsterpartiet skulle göra upp med moderaterna, kristdemokraterna och sverigedemokraterna när det gäller den ekonomiska politiken. En uppgörelse som också innebär att det inte blir några pengar till rättsväsendet. Självklart är det bra att det satsas pengar på välfärden, men vad tanke som händer i Sverige så hade det behövts en ordentlig satsning på rättsväsendet. Det kommer också bli intressant och se om den nya alliansen på riks kommer att tillskjuta mera pengar till välfärden nästa år också. Vad jag förstår så är det bara en engångssatsning det här året. Regeringen och dess samarbetspartner har i sitt förslag även avsatt pengar till välfärden nästa år.

Något som är glädjande är att vi Liberaler ökar i den senaste opinionsmätning som SIFO har gjort och det med 0,5 procent. Jag skulle inte heller bli överraskad om vi får se en kraftig ökning de närmsta månaderna. Som jag skrivit tidigare så tror jag att vi i framtiden inte kommer få några partier över 20 procent och så ser också trenden ut när det gäller opinionsmätningarna. Socialdemokraterna ligger i dagsläget på strax över 23 procent och det är en kraftig minskning jämfört med förra valet då man hade 28,3 procent.

En kommentar

  1. Brorson

    Vänsterpartiet har inte gjort upp med Sverigedemokraterna. Om SD stöder L nästa gång, måste du erkänna att L har gjort upp med SD. Erkänn det, eller sluta förvanska innebörden i begreppet ”göra upp”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.