Handlar inte bara om pengar till välfärden

Idag avgörs det om M, KD, SD och V får igenom sitt förslag till ändringsbudget. Med tanke på att dom har majoritet så kommer det att gå igenom. Det kommer innebära mera pengar till välfärden i dagsläget, men samtidigt kommer det också att finansieras med skattehöjningar. Det blir heller inga pengar till rättsväsendet i dagsläget. Som jag skrev i min blogg häromdagen så är det bara en engångssatsning det här året. Regeringen och dess samarbetspartner har i sitt förslag även avsatt pengar till välfärden nästa år och det kommer man att se i vårändringsbudgeten.

Sen tror jag inte det här bara handlar om pengar till välfärden, det handlar också om att skjuta januariöverenskommelsen i sank. Det kunde man också höra i dagens debatt i riksdagen. På sikt kan det här leda till ett extraval och det är det som man kanske vill. Sen måste man också ställa sig frågan om budgetordningen ska vara så här i framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.