Behövs nog mera direkta stöd till företagen

Nu har regeringen presenterat sin vårändringsbudget och den präglas av insatser som rör coronapandemin. Det mesta i budgeten handlar om överenskommelser mellan regeringen, Liberalerna och Centerpartiet. Det är heller ingen lätt situation att hantera för regeringen och dess samarbetspartier och vi kommer nog också få se effekter på den svenska ekonomin långt efter pandemin. Tyvärr kommer vi nog också få se många företag som går i konkurs. Det viktigast nu är att försöka hjälpa och rädda företagen och en viktig del i budgeten är satsningar på företag i kris på grund av pandemin. Där ligger den största satsningen på möjligheten till korttidspermitteringar. En annan viktig satsning är att regeringen garanterar 70 procent av dom lån som bankerna ger till företag i kris. Ett stort problem är företagens likviditet och där tror jag direkta stöd istället för lån skulle ge bättre hjälp till företagen.

Här kommer en länk till vårändringsbudgeten om man vill läsa mera.
https://www.regeringen.se/49735a/contentassets/fd89f23b39764885a5c616f409c9f138/varandringsbudget-for-2020-prop.-20192099.pdf

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.