Svårt att ta en budget i dagsläget

Just nu arbetas det för fullt med Umeå kommuns budget för nästa år, som ska tas i juni i kommunfullmäktige. Det är ett mycket svårt läge och coronakrisen kommer att slå hårt mot kommunens kassa och det kommer även bli minskade skatteintäkter till kommunen. Det råder också en stor osäkerhet kring kostnaderna för corona och det är också mycket osäkert om kommunen kommer få täckning för alla kostnader rörande corona från regeringen. Många kommuner och regioner väljer också att skjuta upp budgetprocessen till hösten på grund av alla osäkerhetsfaktorer. Det rimliga borde också vara att Umeå skjuter upp budgetprocessen till hösten, med tanke på det osäkra läget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.