Är det en taktik från socialdemokraterna?

Tycker det är mycket anmärkningsvärt att många motioner till Umeå kommunfullmäktige inte är färdigberedda trots att flera år har gått sedan de lämnades in. Det finns tex två motioner från 2015 och att det ska ta över fem år att få upp en motion är helt obegripligt. Trots att det styrande partiet socialdemokraterna påpekat under många år, att man jobbar hårt med frågan så händer det inte mycket. Vi har också sett genom åren att det har kommit upp motioner som är inaktuella när dom väl kommer upp till fullmäktige. Man börjar också undra om det är en taktik att inte släppa fram oppositionens motioner till kommunfullmäktige.

Man kan läsa följande på kommunens hemsida

Motioner är förslag från kommunfullmäktigeledamöter. En motion bereds av berörd verksamhet innan den kommer till kommunfullmäktige för beslut. Kommunfullmäktige tar alltid ställning till förslaget i en motion, men det kan ta tid innan kommunfullmäktige tar beslut, om utredning och beredning är omfattande. Kommunfullmäktige bör fatta beslut senast ett år efter att motionen har väckts.

Det här är något som verkligen inte stämmer och här har det styrande partiet socialdemokraterna ett stort ansvar som man inte klarar av i dagsläget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.