Dags att börja utvärdera

Just nu har vi en positiv vändning av allt färre dödsfall och smittade av corona i Sverige. Enligt experter så är också det värsta bakom oss. Men det är dags att börja utvärdera om hur det har agerats för att dra lärdomar inför framtiden. Det måste också utvärderas om de ekonomiska reformerna har gett rätt effekt. Sen kan det också vara bra att den kommer på plats snarast möjligt, så vi kan se om vi kan agera annorlunda så länge pandemin pågår. Något som man redan kan se nu, är att beredskapen inte har varit bra. Löfven (S) vill ha en coronakommission efter krisen och det tycker jag är fel väg att gå. De flesta partierna vill också ha en coronakomission så fort som möjligt och det för att kunna agera rätt så länge pandemin pågår. Liberalerna är ett av dessa partier.

En kommentar

  1. Steppe

    Hej Peder!

    Jag funderar på om du har några tankar runt större reformer efter allt det här har lugnat ner sig lite? Jag har klurat mycket på sådant sedan pandemin startade och hur skört vårt ekonomiska system egentligen är. Jag tror allt mindre att vi kan fortsätta med business as usual. Vissa föreslår att börja se på medborgarlön, andra ännu mer radikala beslut. Vad tror du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.