Tyvärr har inte alla möjligheten att bada

Badsäsongen är snart här och det innebär att många samlas vid landets badplatser. Men tyvärr har inte alla möjligheten att bada och det på grund av att många badplatser inte är tillgängliga. Umeå kommun som vill vara den mest tillgängliga kommunen i landet, borde vara ett föredöme när det gäller tillgänglighetsanpassade badplatser. För att få ett klargörande hur det ser ut i Umeå kommun med tillgänglighetsanpassade badplatser, har jag ställt följande enkla fråga till kommunfullmäktige.

ENKEL FRÅGA

Tillgängligheten vid kommunens badplatser

När det gäller tillgängligheten för landets badplatser så är den inte bra och i många kommuner finns det ingen tillgänglig badplats alls. I flertalet av de kommuner som det finns tillgängliga badplatser, så är det endast en liten andel av badplatserna som är tillgängliga. Umeå kommun som vill vara den mest tillgängliga kommunen i landet, borde vara ett föredöme när det gäller tillgänglighetsanpassade badplatser.

Fråga till Ari Leinonen fritidsnämndens ordförande (S):

Är Umeå kommuns badplatser tillgänglighetsanpassade?

Umeå den 2020-06-03

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.