Det finns mycket mera att göra

Idag har jag haft ett givande möte med Umeå studentkår. När det gäller universitetet så är det oerhört viktigt för Umeå. Dels är det en av Umeå stora arbetsplatser, och det är även viktigt för kompetensförsörjningen i kommunen. Men utan studenter så skulle vi inte ha ett universitet och därför är det viktigt att studenter känner sig välkomna till Umeå. Vi får inte heller glömma att studenter bidrar till stora skatteintäkter för kommunen. Därför är det också oerhört viktigt att få studenterna att skriva sig i Umeå och här har kommunen ett stort jobb att göra. Jag vet att kommunen jobbar med studentfrågan, men det finns mycket mer att göra. Från politikens sida så måste vi jobba mera med att göra Umeå attraktivt för studenter och då pratar jag inte bara om bostadsbristen. Den är oerhört viktig, men studenterna ska också känna att det är här man vill stanna efter att studierna är klara. Vi får inte heller ta det för givet att studenterna kommer välja Umeå som studieort. Kan inte låta bli att nämna brännbollsyran som har motarbetats av de styrande. Här har vi ett exempel på något som kommunen kan hjälpa till att utveckla istället för att motarbeta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.