Norrbyskär är ett viktigt besöksmål!

Norrbyskär är ett viktigt besöksmål i kommunen, både för tillresande och umebor. Man har också en fantastisk historia och samhället var också en gång i tiden uppbyggt kring Europas största ångsåg. Eftersom det finns stora möjligheter att utveckla besöksmålet, så behövs det insatser från kommunen. Tyvärr får man nu höra att kommunen inte prioriterar Norrbyskär som besöksmål. Från Liberalernas sida så har vi under en längre tid velat att kommunen ska säkerställa att det finns tillgång till en gästhamn och nödvändig infrastruktur, samt att man även initierar ett byggande av uthyrningsstugor. Det här är också en fråga som vi har haft länge i vårt valmanifest och vi har även lyft frågan i kommunfullmäktige. Då ställde vi en enkel fråga till kommunstyrelsen ordförande Hans Lindberg (S), om det fanns någon vilja att utveckla besöksmålet Norrbyskär. Men tyvärr verkar det saknas en vilja hos de styrande att utveckla Norrbyskär. Vi Liberaler kommer hur som helst fortsätta driva frågan om att utveckla besöksmålet och vi hoppas att fler partier sluter upp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.