De styrande i Umeå måste prioritera bättre

För att Umeå kommun ska klara äldreomsorgen behövs det tillföras mera resurser, men det går inte bara att skylla på att regeringen inte tillför pengar. De styrande i Umeå måste också bli bättre på att prioritera inom den befintliga budgeten och tyvärr väljer man där att inte prioritera vårdpersonalen. För vi Liberaler är det en självklarhet att det är välfärden som måste vara i fokus och när vi tog budgeten förra året i Umeå kommun ville vi Liberaler satsa 32 miljoner mer än de styrande på äldrenämnden och på individ och familjenämnden ville vi satsa 42,5 miljoner mer än de styrande. Tyvärr fick vi inte bifall till det och de styrande partierna socialdemokraterna och miljöpartiet valde andra prioriteringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.