Behövs en cykel och gångbana till Holmsund

Vi liberaler har under flertalet gånger i kommunfullmäktige lyft frågan, om att en cykel och gångbana behövs mellan Umeå och Holmsund. Under sommaren har jag också cyklat efter Holmsundsvägen och fått själv uppleva hur viktigt det är att gångare och cyklister måste skiljas från biltrafiken. Tyvärr är det nog bara en tidsfråga innan något allvarligt händer. Nu är det inte kommunen som är ansvarig väghållare utan det är Trafikverket. Men kommunen har ändå inflytande gentemot trafikverket, men tyvärr verkar de styrande i kommunen sakna viljan att förorda en gång och cykelbana till Holmsund. Vi Liberaler har som jag skrev tidigare lyft fram den här frågan ett flertal gånger och vi kommer hur som helst att fortsätta driva frågan.

4 kommentarer

 1. Börje Hallberg

  Det behövs verkligen en cykelbana mellan Holmsund och Umeå.
  Tänker bara på den tiden med holmsundsvägen när den gick närmare älven.
  Pratade ofta med Fredrik B både före och efter.
  Som du förstår är jag uppväxt i Holmsund huset ovanför järnvägsstationen.

 2. Jörgen Pettersson

  Vettigare vore att bygga cyckelbanan bredvid E12 på Tegssidan, då det är mycket cyckeltrafik och tung trafik, samt så finns det stor mängd av fast boende efter den sträckan, betydligt flera än på holmsundssidan

 3. Stellan Elebro

  Helt enig med dig här Peder. Jag tror inte det råder några olika åsikter om en cykelbana till Holmsund (Och Obbola) lokalt ute i skärgården – båda måste förr eller senare byggas – utan det är något som måste göras populärt som idé i kommunen som helhet och puttas upp i prioriteringslistan.

  Mvh
  Stellan, S-ordförande, Holmsund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.