Fortfarande ett mycket svårt läge

När det gäller coronapandemin så är den tyvärr långt ifrån över och det är fortfarande ett mycket svårt läge. Pandemin har också slagit hårt ekonomiskt mot många företag och det gäller även kommuns ekonomi. Det råder även en stor osäkerhet kring kommunens kostnader för pandemin och det är också mycket osäkert om kommunen kommer få täckning för alla kostnader rörande pandemin från regeringen. Osäkerheten var också en anledning att budgetfullmäktige sköts upp till nu i oktober. Jag tror inte det ekonomiska läget har förbättrats, men de ekonomiska förutsättningarna har nog klarnat till lite. När väl budgeten tas i oktober så kommer det att handla om att prioritera och då får vi hoppas att de styrande väljer Liberalernas linje från förra årets budgetförslag. Där vi Liberaler i vårt budgetförslag hade 32 miljoner mer än de styrande till äldrenämnden och på individ och familjenämnden hade vi 42,5 miljoner mer än de styrande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.