Starka kritik från krogbranschen efter sent besked.

Pandemin slår hårt på näringslivet och krogbranschen är en bransch som har drabbas hårt. Restriktioner från regeringen som är nödvändiga och förståeliga, gör det inte heller enklare. Men det går inte att göra som regeringen gör och man måste vara tydliga i sin kommunikation. Beskedet om förlängning av alkoholförbudet kom i sista stunden och enligt branschen själva får man inte information direkt från regeringen, utan får reda på nya förhållningssätten via presskonferenser och medierna. Sen inför man kraftiga restriktioner som lamslår en hel bransch, men samtidigt har man ingen plan eller förslag hur man ska kompenseras ekonomiskt. Pandemilagen är ett exempel där man inte har några förslag på ekonomisk kompensation för företagen. Därför har Liberalerna tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna gått fram med en gemensam motion med krav på regeringen om att tydliggöra rätten till ersättning för de företagare som begränsas av den nya pandemilagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.