En fråga som berör många

När det gäller bristande tillgänglighet så är det en fråga som måste tas på allvar. Det är också en fråga som berör många och minst 1,8 miljoner människor i Sverige antas ha någon form av permanent funktionsnedsättning. Så när vi diskuterar tillgänglighetsfrågor är det ingen liten grupp det handlar om. När det gäller Umeå så hade vi målet, att vi skulle vara Sveriges tillgängligaste kommun år 2020. Det var ett bra och högt uppsatt mål, men tyvärr verkar ingen veta hur det egentligen gick?

Målet om att Umeå ska vara Sveriges tillgängligaste kommun år har nu ersatts med ett program för tillgänglighet i Umeå kommun och som sträcker sig fram till 2030. Det är bra att kommunen har en hög målsättning när det gäller tillgänglighet, men det får inte bara bli ord på papper. Det kommer att bli oerhört intressant att följa den årliga uppföljningen av tillgänglighetsprogrammet. Från Liberalernas sida så kommer vi fortsätta bevaka frågan och se till att det inte bara blir ord på ett papper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.