Ledande socialdemokrater vill bygga ut kärnkraften

Nu har tre riksdagsledamöter från Socialdemokraterna lagt fram en motion i riksdagen, som handlar om att bygga ut kärnkraften. Kommer bli mycket intressant att följa debatten framöver inom socialdemokratin och det med tanke att Stefan Löfven har varit en stark anhängare till kärnkraft när han var ordförande för Metall. Han har tyvärr hållit en annan linje sen han blev partiledare och det kan bero på att miljöpartiet har satt press på Socialdemokraterna i frågan. Tror också att vi framöver kommer få se fler som är positiva till kärnkraft. Vart Liberalerna står i den här frågan är ingen överraskning och vi anser att kärnkraften behövs för klimatet och jobbens skull. Vi vill att man ska värna vår klimatsmarta och stabila elproduktion som består av en mix av vattenkraft, kärnkraft och förnybart. Även FN:s klimatpanel har lyft fram kärnkraften för att minska världens utsläpp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.