Tyvärr hann vi inte med allt

Tyvärr hann vi inte med allt på gårdagens kommunfullmäktige och två motioner från oss Liberaler blev åter uppskjutna. Det var två motioner som var skrivna av Anders Norqvist och som handlade om att upphandla delar av IT-stödet och att upphandla Städ och verksamhetsservice. Anledningen att vi inte han med var att det ovanligt långa diskussioner på vissa motioner. Sen fanns det också ett parti som har som vana att skicka upp flera ledamöter i samma motion och yrka på samma sak. Självklart tycker jag att det är bra att det blir debatter i fullmäktige och det är alla ledamöters rätt att gå upp i debatten. Men att skicka upp 5 ledamöter från samma parti i en motion, bidrar starkt till att vi inte hinner med dagordningen. Förstår inte heller vad det skulle bidra till i debatten då man i princip sa samma sak. Det här är också något vi diskuterat vid ett flertal tillfällen vid gruppledarträffar gällande fullmäktige. Interpellationer och enkla frågor blir också lidande och istället för debatt i talarstolen så får man tyvärr nöja sig med skriftliga svar. Hade själv sett fram emot en debatt gällande min interpellation som handlade om vilka insatser som görs för att personer med funktionsnedsättning ska få ett bättre hälsotillstånd.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.